Activități

Activitatile principale ale proiectului constau in elaborarea strategiei de mediere a conflictului in scoala si cea de testare pilot. Elaborarea strategiei va avea loc la sediile celor doi parteneri. Activitatea de testare pilot a strategiei va avea loc in cadrul a sapte scoli, din trei medii diferite: urban mare - o scoala cu clasele 1-8, un liceu teoretic, un liceu tehnologic/scoala de arte si meserii; urban mic - o scoala cu clasele 1-8, un liceu teoretic, un liceu tehnologic/scoala de arte si meseri; rural -  o scoala cu clasele 1-8. 

Din acest punct de vedere testarea strategiei pilot va avea la sediul unora dintre beneficiarii proiectului. Alegerea locatiilor se va face printr-o metodologie de selectare a scolilor, cu criterii distincte și se va derula în sectorul 6 din București și în județul Dâmbovița (localitățile Cojasca, Bîlciurești și Fântânele).

Activitatea de studiu national va avea loc in Bucuresti si in toate regiunile de dezvoltare ale tarii. Selectarea participantilor se va face deasemenea printr-o metodologie care va include criteriile sociologice de derulare a unei cercetari (esantionare, reprezentativitate etc). Workshop-urile de informare din cadrul Activitatii de informare si publicitate se vor desfasura in locatii selectate pentru fiecare regiune in parte, iar seminariile de informare in vederea diseminarii vor avea la locatiile beneficiarilor. 

Criteriile luate in considerare sunt: 
  • Accesibilitatea beneficiarilor la serviciile de formare si la cele de informare - s-a avut in vedere in special ca accesibilitatea la informatii si servicii a beneficiarilor sa fie optima, prin aceea ca proiectul sa se deruleze, in cele mai importante aspecte ale sale (testarea strategiei si informarea) la locul de desfasurare a activitatilor beneficiarilor directi.
  • Optimizarea raportului intre costuri si beneficii, in cadrul proiectului si utilizarea resurselor déjà existente pentru obtinerea de rezultate relevante.