Știri‎ > ‎

Atelier de consultare la Băile Felix în cadrul proiectului CLIMAT

posted Aug 23, 2016, 10:26 PM by Unknown user

Universitatea din București a organizat la Băile Felix, în perioada 8 – 11 august 2016, atelierul de consultare pentru regiunea Nord-Vest și Centru în vederea elaborării unei strategii de gestionare a conflictelor în şcoală, în cadrul proiectului “CLIMAT: Managementul conflictelor în școală”, desfășurat în parteneriat cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor și derulat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI. Programul este finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

La atelierul de la Băile Felix au participat 21 de cadre didactice din județele Maramureș, Bihor, Satu Mare, Mureș, Harghita, Brașov, Cluj, Sibiu și Alba, reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene și ai Centrelor Județene pentru Resurse și Asistență Educațională, precum și directori de școală și profesori. 

Atelierul s-a desfășurat pe parcursul a patru zile în care facilitatorii au prezentat rezultatele intermediare ale proiectului CLIMAT și au consultat participanții cu privire la identificarea unor soluţii pentru prevenirea și gestionarea conflictelor în școli  pornind de la studii de caz reale. Ulterior s-au format echipe de lucru care, pornind de la experiența participanților, au realizat propuneri pentru strategii de prevenire și gestionare a conflictelor în școală cu accent pe aplicabilitatea acestora în mediul educațional.

Proiectul “CLIMAT: Managementul conflictelor în școală” își propune să dezvolte o strategie de reducere a nivelului de conflictualitate și violențăîn școlile românești prin promovarea unui sistem de mediere între elevi la nivel național.  Proiectul prevede consultarea părţilor  implicate în reducerea conflictualității (consilieri, mediatori, specialiști în educație, experți în probleme ale rromilor, asistenți sociali), în vederea elaborării unei strategii pilot de mediere. Importanța proiectului CLIMAT constă în propunerea unei politici de reducere a violenței în școli prin mediere la nivel national.
Comments