Știri‎ > ‎

Atelier de consultare la Piatra Neamț în cadrul proiectului CLIMAT

posted Aug 23, 2016, 10:22 PM by Unknown user

Universitatea din București a organizat la Piatra Neamț, în perioada 26-29 iulie 2016, atelierul de consultare pentru regiunea Nord-Est și Sud-Est în vederea elaborării unei strategii de gestionare a conflictelor în şcoală, în cadrul proiectului “CLIMAT: Managementul conflictelor în școală”, desfășurat în parteneriat cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor și derulat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI. Programul este finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.. 

Proiectul “CLIMAT: Managementul conflictelor în școală” își propune să dezvolte o strategie de reducere a nivelului de conflictualitate și violență în școlile românești prin promovarea unui sistem de mediere între elevi la nivel național.  Proiectul prevede consultarea părţilor  implicate în reducerea conflictualității (consilieri, mediatori, specialiști în educație, experți în probleme ale rromilor, asistenți sociali), în vederea elaborării unei strategii pilot de mediere. Importanța proiectului CLIMAT constă în propunerea unei politici de reducere a violenței în școli prin mediere la nivel național.

La atelierul de la Piatra Neamț au participat 18 cadre didactice din județele Neamț, Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea și Buzău, reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene și Centrelor Județene pentru Resurse și Asistență Educațională, precum și directori de școală și profesori.

Atelierul s-a desfășurat pe parcursul a patru zileîn care facilitatotrii au prezentat rezultatele intermediare ale proiectului CLIMAT și au consultat participanții cu privire la identificarea unor soluţii pentru prevenirea și gestionarea conflictelor în școli  pornind de la studii de caz reale. Ulterior s-au  format echipe de lucru care pornind de la experiența participanților au realizat propuneri pentru strategii de prevenire și gestionare a conflictelor în școală cu accent pe aplicabilitatea acestora în mediul educațional.
Comments